Vostè està aquí: Coneix Ç
Tornar a: Inici
General:

Coneix Ç


L’Associació Ç Trencada, Lluçanès Cultural i Actiu som un grup del Lluçanès, que vam néixer arrel de les ganes i de la motivació de tots nosaltres per aconseguir que el Lluçanès no fos un indret desconegut i per oferir una oferta turística cultural, de qualitat i totalment adient al Lluçanès i a la seva gent.
A nosaltres el territori ens entusiasma, ens el coneixem pam a pam i pensem que val la pena que la gent el vingui a descobrir i gaudeixi d'alguns racons i indrets que no es mereixen restar oblidats i només visitats per aquells que saben trobar-los.
Recorrent els paratges del Lluçanès podem trobar-nos amb la petjada medieval, castells, el seu romànic, ermites, campanars d'espadanya, criptes, els camins ramaders de tradició transhumant, indrets, goles, baumes, gorgs, que diuen les llegendes que eren sovintejats per les bruixes lluçaneses per fer-hi aplecs, orgies, samaniats, i podem trobar també molts d'altres racons sorprenents. Caminant pels seus boscos i camins podem descobrir nombrosos masos i masies que encara ara ens recorden la forma de viure dels nostres avantpassats.
Observant els tretze pobles que conformen el Lluçanès ens adonarem que és un territori tranquil i amable (ara no us penseu que sempre tot és només pau i tranquil•litat, aquell que busca moviment, festa i diversió també ho pot trobar aquí) i que ens amaga infinitat de secrets que val la pena descobrir.